Het blijft maar sneeuwen hier. Naar we hebben begrepen is dit vrij uniek, zoveel sneeuw in zo korte tijd.

Zwaartekracht negerende vastgevroren sneeuw

In de ochtend niet veel bijzonders gedaan. Spelletjes en relaxen.

In de middag, na de lunch, begon het wat op te klaren en zijn we sleetje gaan rijden vanaf de besneeuwde weg die naar het vakantiedorpje gaat. De meiden hebben de grootste lol. Duurde even voor ze het sturen te pakken hadden, maar daarna gaat het goed de heuvel af. Af en toe een dikke hoop sneeuw in, maar dat is juist leuk.

Uiteraard heb ik het zelf ook even geprobeerd, ben ’t niet verleerd.

Tussen het sleeën door laten de meiden zich in de diepe sneeuw vallen en maken ze sneeuwengelen.

Als we klaar zijn met sleeën ga ik nog een stukje op de sneeuwschoenen door de diepe sneeuw lopen. Dat gaat een stuk zwaarder dan op de geprepareerde paden met de gids en ook een stuk zwaarder dan ik had verwacht. Zelfs met de sneeuwschoenen zak ik een halve meter diep weg. Als ik een heel stuk gelopen ben, langs een Lavvu (tradiotioneel Sami-tent) laat ik de drone op om een filmpje te maken van de omgeving in het laatste licht van de dag.

Dat was een minder goed idee. Het waait nog best hard en het is koud. De camera van de drone vriest vast en het waait te hard om op de GPS naar mij terug te vliegen.

Gelukkig kan ik onder het vliegen met de drone nog wel iets zien van de omgeving en herken ik het grote gebouw van het vakantiedorpje. Met wat gokken lukt het me om de drone voor het huisje waar we al onze geleende spullen hebben opgehaald te landen. Omdat het voor mij nog best een stuk teruglopen is bel ik Maaike die zo lief is even naar buiten te gaan om de drone op te pikken.

Door de dikke sneeuw terug naar het huisje en dan lekker binnen opwarmen in de sauna.

’s avonds eten we nog lekker wat in het restaurant waar we ook een aantal spelletjes spelen. Moddervarkens vinden ze hier wel interessant, want dat kennen ze nog niet. Na het eten zien we zowaar nog noorderlicht. Eerst wat zwak…

maar later feller. Genieten van het uitzicht en tegelijkertijd het trotseren van de kou.