Aan alles komt een eind, zo ook het weekje Lapland.

’s ochtends genieten we nog even lekker van de sneeuw. De meiden halen – ondanks dat ze best moe zijn van de intensieve week – alles er uit wat er in zit. We hebben weer mooi weer in de ochtend.

Om 12:00 uur moeten we met de bus terug naar het vliegveld, een rit van ruim 2 uur. De bus is er evenwel meer dan een half uur eerder en we worden wel verwacht vrij rap in te stappen. Dus gaan we letterlijk zo van de slee de bus in. Nog even een laatste check dat we alle spullen ook daadwerkelijk mee hebben genomen en dan op naar de luchthaven in Ivalo.

Het landschap is weer betoverend. Onderweg moeten we een aantal keer stoppen voor overstekende rendieren.

Op de luchthaven kunnen we nog even een winkeltje in. Er is verder niet veel te doen hier. De luchthaven is super klein.

De bagage dropoff is 15 meter van de security en de security is weer 15 meter van de gate. Dus is het even de tijd doden op de luchthaven tot we daadwerkelijk het vliegtuig in kunnen.

Foto gemaakt door Madouc

In Frankfurt hebben we ruime overstaptijd. Genoeg tijd om lekker rustig neer te ploffen en wat te eten.

Een mooie afsluiter van de vakantie.

De terugvlucht van Frankfurt naar Schiphol verloopt voor ons zonder problemen. Wel wat gedoe omdat een groep andere passagiers van een vertraagde vlucht moesten komen en al hijgend van het rennen nog een plek moeten vinden tussen de andere passagiers. Ik ruil maar van plek met iemand een rij achter mij, zodat er ruimte is voor een moeder om naast haar huilende kind te gaan zitten. De stress van de ouders pikken kinderen natuurlijk moeiteloos op.

Behalve dat een soepele vlucht terug. Met het nodige geduld bij de bagageband dit keer wel onze bagage gearriveerd. Auto ophalen en op naar huis, waar we even voor middernacht aankomen.

Was een mooie week met veel indrukken.