Heerlijk geslapen. Buiten was het koud, maar binnen was ’t lekker warm. Wiskikker is mee op reis en moest ook op de foto. Gisteren heeft hij ook al het noorderlicht gezien.

’s Ochtends heerlijk ontbeten. Na het ontbijt tijd voor het passen van de warme overkleren. Geen overbodige luxe, want wij hebben geen andere kleren dan de kleren die we aan hebben en de muts en handschoenen die we in de handbagage hadden gestoken.

Gelukkig hebben ze hier ook dikke sokken, sneeuwlaarzen, wanten en een dikke muts die over je oren komt, naast een dik soort skipak die je over je eigen jas aan kan doen.

Als maanmannetjes lopen we naar buiten, klaar voor de sneeuwwandeling in de middag.

We lopen eerst langs een hut waar ze rendierhuiden aan het drogen zijn. De vorst en vogeltjes doden alle beestjes, zodat van de lente ze een mooie schone huid hebben om weer te gebruiken.

In het huisje relaxen we nog wat tot we om een uur of 14:00 beginnen aan de wandeling. Eerst de sneeuwschoenen passen. Onhandige dingen, maar het helpt wel tegen het wegzakken in de diepe sneeuw. Al was het voor het pad dat wij zijn gaan lopen niet echt nodig, want daar lopen mensen vaker en is de sneeuw al een beetje aangestampt.

In de sneeuw zien we sporen van vossen, eekhoorns en natuurlijk rendieren. Kennelijk graven die dieren diepe kuilen om daar voedsel dat ze een halve meter onder de sneeuw ruiken op te graven. Wel oppassen, want die kuilen zijn best diep.

Na een tijd lopen is Madouc te moe en samen met Maaike gaat zij terug naar het huisje. Anika loopt kranig door en is onvermoeibaar.

We vervolgens onze weg door het bos tot we bij een uitkijkpunt uitkomen. Daar is er warme chocolademelk. Daarna gaan we dezelfde weg weer terug. Een leuke ervaring. Anika raakt er ook niet over uitgepraat.

Redelijk dicht bij het huisje zien we zowaar nog rendieren die snel voor ons wegrennen. Sneeuwschoenen zijn bepaald niet geruisloos.

We chillen in het huisje tot het tijd is voor avondeten. Na het avondeten gaan we nog even met zijn allen in de hottub. Best gek, lekker in het warme water, met je muts op, omdat je hoofd anders te koud wordt.

’s avonds kijk ik met Maaike nog lekker een filmpje en dan gaan we ook lekker slapen, rozig van alle zon die we vandaag hebben gehad.